Je li Britancima uopće stalo?
10

VIDEO / Na dočeku Murrayja u Britaniji tek desetak navijača i novinara

Totalsport
Povratak škotskog tenisera Andyja Murrayja, osvajača američkog Grand Slam turnira US Opena, u Britaniju prošlo je, blago je reći, u vrlo mirnom tonu.

Murrayja, prvog britanskog osvajača Grand Slam turnira od 1936. godine, je na londonskom aerodromu Heathrow dočekalo nekoliko desetaka navijača, te isto toliko novinara. Izgledalo je da Britancima uopće nije stalo do velikog uspjeha koji je ostvario ovaj sjajni Škot. Kao olakšavajuću okolnost možemo uzeti upravo tu činjenicu da je on Škot, a da je sletio na engleski aerodrom.

Nakon četiri neuspješna pokušaja da osvoji Grand Slam naslov, Murrayju je prijetilo da će postati prvi teniser u historiji koji ni iz pet pokušaja nije uzeo nijedan od četiri najveća turnira današnjice. Međutim, pobjedom nad Novakom Đokovićem u pet setova Murray se upisao na zlatne stranice teniske historije.

Zanimljivo, od izlaska iz terminala za dolaske, pa sve do ispred aerodroma, Škota su pratila dvojica vrlo privlačnih "tjelesnih čuvara", na koje njegova zaručnica Kim Sears ni najmanje nije obraćala pažnju.