ATP Miami
0

Murray protiv Đokovića u finalu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Andy Murray prvi je Britanac koji će igrati u finalu ATP turnira Masters 1000 u Miamiju. U drugom polufinalnom meču pobijedio je Argentinca Juana Martina del Potra 6-1, 5-7, 6-2.

U finalu ga je otprije čekao Srbin Novak Đoković, koji je s 3-6, 6-2, 6-3 pobijedio drugog nositelja i drugog tenisača svijeta Rogera Federera.

Murray je pobijedio Del Potra i u njihovu trećem meču seniorske karijere. Razlog njegove dominacije leži dosta i u Argentinčevu umoru, koji se sasvim iscrpio u četvrtfinalnoj pobjedi nad prvim tenisačem svijeta Rafaelom Nadalom. Sredinom trećeg seta zbog toga je čak tražio pomoć masera, koji mu je pokušao pomoći s grčevima.

Murray je u meč ušao s 2-0 vodstvom i ekspresno priveo prvi set kraju. Del Potro je poveo istim rezultatom u drugoj dionici meča, ali ga je Murray ubrzo ulovio. Pri Argentinčevu vodstvu 6-5 Britanac je izgubio ponovno servis u 12. igri, bez ijednoga osvojenog poena. U trećem setu svejedno nije bilo snage za mladog Argetinca, koji će u ponedjeljak zauzeti peto mjesto ATP ljestvice, najviše dosad u karijeri. Postaje četvrti tenisač u historiji mlađi od 22 godine koji ulazi u Top 5.

Murray će tako u Key Biscayneu igrati svoj drugi uzastopni finale ATP World Tour Mastersa 1000. U Indian Wellsu ga je pobijedio Rafael Nadal. Plasirao se četvrti igrač svijeta u čak četiri finala na posljednjih pet turnira najveće kvalitete nakon Grand Slama. Od jula je na učinku od 56 pobjeda i samo sedam poraza.

Protiv suparnika u finalu, trećeplasiranog tenisača svijeta Novaka Đokovića, dobio je posljednja dva meča nakon što je prva četiri izgubio.

ATP turnir Miami, polufinale:

Murray (4) – Del Potro (6) 6-1, 5-7, 6-2

Đoković (3) – Federer (2) 3-6, 6-2, 6-3