Tenis
0

Marija Šarapova uspješno gradi karijeru i u svijetu biznisa

Klix.ba
Marija Šarapova
Marija Šarapova
Najplaćenija sportistkinja na svijetu, teniserka Marija Šarapova, napravila je prve korake u stvaranju vlastitog brenda, odnosno u svojoj novoj poslovnoj karijeri.

Njeni Sugarpova slatkiši odnedavno su se našli u prodaji, a Šarapova ima velike ambicije te se nada da će to ime uskoro postati veliki brend.

"Osim u sportu, želim biti najbolja i u biznisu", kaže lijepa Ruskinja, prenosi BBC. Dodaje kako je o drugim opcijama izvan tenisa počela razmišljati prije četiri-pet godina, kada je imala povredu i operaciju ramena, što ju je odvojilo od tenisa devet mjeseci.

Navodi da joj pri stvaranju novog brenda u svijetu slatkiša finansije nisu bile na prvom mjestu, već je željela ispoljiti kreativnost, a Sugarpova se pokazala kao odlična prilika za to. Uz sve to, ona je dizajnirala liniju cipela za Cole Haan, a također ima i svoju liniju sportske opreme Nike, koju već koristi šest teniserki.

"Planiram da moj brend ide u nekoliko pravaca. Moda i kozmetika su moje strasti i mislim da tu ima dosta prostora", kazala je ona.