Wimbledon
70

"Ludi" Kyrgios sve bliži Nadalu, u istom dijelu žrijeba vidjeli smo i veliku senzaciju

D. P.
Kyrgios igra odlično na ovom Wimbledonu (Foto: EPA-EFE)
Kyrgios igra odlično na ovom Wimbledonu (Foto: EPA-EFE)
Završena su prva tri današnja meča osmine finala Wimbledona, a plasman u četvrtfinale ostvarili su Nick Kyrgios, Taylor Fritz i Cristian Garin.

Prvi meč programa donio je prvorazrednu senzaciju. Cristian Garin (43. ATP) senzacionalno je stigao do četvrtfinala savladavši nositelja Alexa De Minaura.

Osim što je De Minaur puno renomiraniji i kvalitetniji teniser, mnogo bolje se snalazi na travi od Garina, pa je iznenađenje još veće. Garin je slavio nakon velikog preokreta rezultatom 3:2, po setovima 2:6, 5:7, 7:6, 6:4 i 7:6.

Čileanac je do prvog Grand Slam četvrtfinala u karijeri stigao nakon što je spasio dvije meč lopte i tkao zakazao duel protiv Nicka Kyrgiosa.

Upravo je Kyrgios savladao rezultatom 3:2 Brandona Nakashimu u sjajnom meču. Po setovima je bilo 4:6, 6:4, 7:6, 3:6 i 6:2.

"Ludi" Australijanac je nastavio pohod ka velikom Grand Slam rezultatu, a u četvrtfinalu će igrati upravo protiv Garina. Ukoliko prođe, najvjerovatnije će igrati protiv Rafe Nadala i to bi trebao biti pravi spektakl u polufinalu.

Rafael Nadal je saznao potencijalnog protivnika ukoliko prođe u četvrtfinale. Tu ga čeka Amerikanac Taylor Fritz koji je rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 6:1 i 6:4) savladao Jasona Kublera.