Muškarci je uznemiravali
54

Djevojka američkog tenisera požalila se na maltretiranje na Super Bowlu: Pipkali su me i hvatali

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Influenserica Morgan Riddle i djevojka Taylora Fritza, popularnog američkog tenisera, požalila se na neugodnosti i maltretiranja koja je doživjela na ovogodišnjem Super Bowlu.

Manekenka je s dečkom pratila veliki sportski događaj, ali je imala jako ružne situacije u Las Vegasu. U jednoj od svojih Instagram priča je objasnila da su je uznemiravali muškarci.

"Ne mogu vjerovati s kakvom smo razinom uznemiravanja ovog vikenda bili suočeni od strane muškaraca. Protekla tri dana su me hvatali, pipkali, maltretirali, zvali bez prestanka gotovo svakih nekoliko minuta kad smo bili u javnosti.

Situacija se pogoršala tokom utakmice. Nismo mogli da uživamo u njoj, smetali su nam pijani, nepristojni, bezobrazni muški navijači. Bilo je stresno i zastrašujuće", objasnila je Morgan.

Istaknula je i da je bila prisiljena povući se u kupaonicu jer je imala napad panike. Jednu situaciju je posebno izdvojila.

"Na utakmici je bio otac sa sinom koji je izgledao kao da ima 10-ak godina. Koristio je sina kao vozilo kojim nas je pokušao udariti, a njegov sin, mališan, okomio se na njega i rekao: 'Tata, šta to radiš?' Kako misliš da mali dječaci postaju odvratni muškarci? Imam muških ljubitelja sporta koji me prate i na sreću nikad nisam doživjela ovako nešto s tenisom, ali nadam se da svako ko ovo čita razumije težinu svojih riječi i djela. Svi smo tu samo da pogledamo fudbalsku utakmicu i ništa drugo", zaključila je na kraju.

U komentarima su joj se javili brojni pratitelji koji su je pohvalili što je imala hrabrosti progovoriti o toj temi s kojom se mnoge djevojke suočavaju na velikim skupovima.