Dobila pozivnicu
4

Legendarna Clijsters odigrala prvi meč u 2021. i izgubila od veteranke Hsieh

E. B.
Kim Clijsters (Fo9to: Screenshot)
Kim Clijsters (Fo9to: Screenshot)
Legendarna belgijska teniserka Kim Clijsters (38) je odigrala prvi meč ove godine. Ona je nastupila u prvom kolu WTA turnira u Chicagu i izgubila je od Su-Wei Hsieh rezultatom 2:1 u setovima.

U meču dugom 2 sata i 20 minuta na kojem je viđeno čak 12 breakova uspješnija od Clijsters je bila tri godine mlađa Hsieh koja je slavila rezultatom 6:3, 5:7, 6:3.

Clijsters je pružila relativno dobru igru s obzirom na evidentan višak kilograma te činjenicu da je u posljednjih devet godina do danas odigrala smo tri meča.

Clijsters se prvi put oprostila 2005., no 2009. se vratila i igrala sve do 2012. kada je drugi put okončala karijeru.

Vratila se ponovo 2020. godine kada je izgubila od Garbine Muguruze u Johanne Konte sa 2:0 u setovima, te od Jekaterine Aleksandrove 2:1.

Clijsters je bila dominantna početkom 2000-ih godina, a koliko dobro je igrala govori podatak da je u augustu 2003. godine zasjela istovremeno na prvo mjesto u singlu i dublu. Osvojila je četiri Grand Slam turnira u singlu i dva u dublu, a u Kuću slavnih je ušla 2017. godine.

Kao nekadašnja najbolja teniserka svijeta ima pravo na pozivnice za najveće turnire, a nema sumnje kako će i nakon Chicaga nastaviti s takmičenjem.