Stvarno je poseban
2

Jedan je Nick Kyrgios: Dok je bio u crkvi na mobitelu pratio najluđu košarkašku utakmicu sezone

S. G.
Australski teniser grčko-indonezijskog porijekla Nick Kyrgios bio je gost na krštenju u crkvi koje je organizovao jedan njegov prijatelj, a na kojem je on bio "zauzet" gledanjem jedne košarkaške utakmice.

Naime, jedan od prisutnih ga je snimio dok u crkvenoj klupi teniser tokom pomenute ceremonije na svom mobitelu pratio finale Istočne konferencije NBA lige između Miamija i Bostona.

U pitanju je šesti meč ovih ekipa koji je nakon neviđene drame riješen u korist gostujuće ekipe koja je slavila doslovno u posljednjim trenucima meča.

Svega par stotinki prije kraja Derrick Whiter je postigao koš za preokret i pobjedu i tako seriju odveo u sedmu utakmicu.

Podsjetimo, Celticsi su na dobrom putu da ispišu historiju ove lige, odnosno da nadoknade zaostatak od 3:0 i prođu dalje.

Podvig je to koji nije pošao za rukom niti jednoj ekipi do sada u historiji najjače košarkaške lige na svijetu.

Odlučujuća sedma utakmica na rasporedu je večeras od 2:30 po srednjeevropskom vremenu, a biće igrana u TD Gardenu u Bostonu.

Kyrgios je inače otkazao nastup na Roland Garrosu zbog povrede stopala koju je zadobio prilikom oružane otmice svog automobila u početkom ovog mjeseca.