ATP World Tour Finals
0

Granollers i Lopez "skinuli" Bryane

Totalsport
Marcel Granollers i Marc Lopez (Foto: AFP)
Marcel Granollers i Marc Lopez (Foto: AFP)
Braća Bob i Mike Bryan upisali su iznenađujući poraz u 1. kolu završnog ATP World Tour Finalsa u Londonu. Bolji su sa 7-5, 5-7, 11-9 bili Španci Marcel Granollers i Marc Lopez.

Bio je to četvrti susret ova dva para i prva pobjeda uvijek nezgodnih Španaca, koji su statistički gledano bili lošiji par u današnjem susretu. Naime, Bryani su osvojili šest poena više u susretu (76-70), te propustili vlastitim servisom okončati meč u super tie-breaku trećeg seta.

Prvi set otišao je na stranu šestog postavljenog para turnira, koji je oduzeo servis Bryanima u 11. gemu, a nakon toga glatko svojim početnim udarcem osigurao vodstvo u setovima. Amerikanci su breakom u 12. gemu drugog seta poravnali rezultat na 1-1 u setovima, nakon čega je uslijedio uzbudljivi super tie-break.

Poveli su mini-breakom rano Amerikanci (2-1), Španci su uzvratili kod 5-3 (za 5-4), a onda su Bryani uzeli poen kod vodstva 7-6, čime su osigurali dva servisa za pobjedu. Međutim, gube odmah prvi servis za 8-8, ali osiguravaju meč-loptu drugim poenom na početnom udarcu.

Španci su ostali pribrani i spasili meč-loptu, nakon čega su izborili vlastitu, ali na servisu Amerikanaca. Granollersu i Lopezu nije trebala druga prilika, te su pobjedom 11-9 napravili veliki korak ka plasmanu u polufinale, dok su prvi par svijeta gurnuli u dosta neugodnu situaciju.

ATP World Tour Finals 2012, London, parovi, 1. kolo:

Grupa B

Mirnji/Nestor - Lindstedt/Tecau 4-6, 7-6(1), 12-10

Grupa A

Bryan/Bryan - Lopez/Granollers 5-7, 7-5, 9-11