"Bio je potpuno šokiran"
0

Gaudio: Federer je u Batistutu gledao kao u božanstvo

Totalsport
Gaston Gaudio
Gaston Gaudio
Tokom augusta ove godine argentinski teniser Gaston Gaudio odlučio je otići iz svijeta tenisa, a iza sebe je kao najveći uspjeh ostavio osvajanje Roland Garrosa 2004. godine.

Baš nakon te pobjede je na pariškoj zemlji zavladala velika dominacija Rafaela Nadala koja, zapravo, traje i dalje, a danas 33-godišnji Argentinac, koji je nekada bio i peti teniser na svijetu, se sjetio svog prvog pravog susreta s Nadalom.

"Zbilo se to u Buenos Airesu 2005. godine i odmah mi je bilo jasno da će jednog dana biti veliki teniser. Dobio sam taj meč protiv Nadala sa 0-6, 6-0, 6-1, a Rafa je poslije razbio sve rekete u svlačionici. Bio je izvan sebe. Razmišljao sam, šta ovaj dječak želi i šta umišlja. Pa, izgubio je od dobrog tenisera, godinu dana prije sam osvojio Roland Garros. No, shvatio sam da je gladan uspjeha kao niko i to je pokazivao u budućnosti".

Rekao je Gaudio nešto i o Rogeru Federeru.

"Zanimljivo je bilo tog dana, 2005. godine u Dohi. Roger i ja smo igrali na turniru, a te godine je i Gabriel Batistuta, naš proslavljeni nogometaš, igrao u Dohi. Federer me zamolio ako mogu dogovoriti sastanak s njim, a kada se to stvarno dogodilo na večeri, makar sam šutio o tome, Federer je u njega gledao kao u božanstvo. Dječački je bio opčinjen Batistutom, potpuno šokiran. Poklonio mu je reket, slikali su se, a Roger i ja smo postali nekako prisniji nakon toga", rekao je Gaudio.