"Španci ne pobjeđuju slučajno"
0

VIDEO / Francuzi ismijali Nadala usput ga optuživši za doping

Totalsport
Animirani lik Rafaela Nadala vozi se cestom u svom Range Roveru, relativno tromom dizelašu-terencu. Nestaje mu goriva i staje na benzinskoj stanici.

Umjesto do crijeva i štrcaljke s gorivom, špaski teniser ulazi u trgovinu i popije bocu mineralne vode. Pri povratku do vozila pomokri se u rezervoar, sjedne za volan a Range Roverov motor odjednom brzinski "eksplodira".

Riječ je o sinopsisu animiranog uratka francuske TV-kuće Canal+. Isti je nasmijao gledatelje diljem svijeta, ali teško da će nasmijati Nadala i općenito špansku sportsku javnost, koja ovih dana trpi vrlo teške trenutke zbog presude Sportskog arbitražnog suda (CAS) španskom biciklisti Albertu Contadoru.

Legendarni francuski teniser teniski selektor Yannick Noah, pobjednik Roland Garrosa iz 1982. godine, prije nekoliko je mjeseci kolektivno optužio najbolje španske sportiste, od biciklista, preko tenisera do košarkaša i nogometaša, za korištenje dopinških sredstava. Upravo tim tragom ide i animirani film Canala+ koji u odjavnom kadru kaže:

"Španski sportisti ipak ne pobjeđuju slučajno!"