Abu Dhabi:
0

Ferrer sredio Nadala u polufinalu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
David Ferrer pobijedio je Rafaela Nadal 6-3, 6-2 u španskom ogledu, u drugom polufinalnom meču ekshibicijskog turnira u Abu Dhabiju.

U oba seta je Ferrer poveo s 4-0. U prvom setu je Nadal barem uspio vratiti jedan break zaostatka, u drugom ni to. Bio je Nadal daleko od svoje prave igre, dok je Ferrer odigrao vrlo dobro i za samo 70 minuta igre svladao svog sunarodnjaka.

Podsjećamo, u prvom polufinalu je Novak Đoković deklasirao Rogera Federera 6-2, 6-1.

Švicarac se gledateljima izvinio za težak poraz, te je najavio bolje izdanje u subotnjem ogledu za treće mjesto protiv Nadala. Đoković će igrati u finalu protiv Ferrera.

Pobjednik turnira će zaraditi 250.000 dolara. Inače, ovo je četvrto izdanje Mubadala World Tennis Championshipa, ekhibicijskog turnira koji se ne igra za ATP bodove, ali najboljim svjetskim teniserima dobro služi kao zagrijavanje za novu sezonu. Prvi pobjednik 2009. godine bio je Britanac Andy Murray, dok je u protekle dvije sezone naslov slavio Rafael Nadal. Na prošlom izdanju je u finalu pobijedio Rogera Federera u dva tie-breaka. Ovog puta će njih dvojica igrati samo za treće mjesto.