ATP Finals
17

Ferrer: Sada je vrijeme da prvi put pobijedim Federera

Totalsport
David Ferrer (Foto: Arhiv/AFP)
David Ferrer (Foto: Arhiv/AFP)
Odlični 30-godišnji španski teniser David Ferrer u utorak je upisao jedanaestu pobjedu zaredom, tako što je nastup na ATP Finalsu otvorio pobjedom protiv Juana Martina Del Potra 6-3, 3-6, 6-4.

Prije dolaska u London peti teniser na svijetu je osvojio dvoranske turnire u Valenciji i Parizu, te je time došao do sedam osvojenih ATP turnira ove 2012. godine, što nije uspjelo niti jednom drugom teniseru u tom razdoblju. Isto tako, Ferrer je pobjedom protiv Del Potra došao do 73. pobjede u godini po čemu je također rekorder.

Lako je moguće da mu je ova pobjeda protiv Argentinca donijela i polufinale na ATP Finalsu, no prije svega toga će morati odigrati meč protiv Rogera Federera.

"Eh, valjda je došlo vrijeme da napokon pobijedim Federera. Igrali smo trinaest puta i nikada ga nisam dobio. Možda nikada u karijeri nisam bolje igrao, pa valjda imam pravo na ovakvu izjavu. Iako, jasno je meni ko je Federer", uz smijeh je rekao Španac i nastavio:

"Mijenjao sam igru u posljednje vrijeme, a bilo je to vidljivo i protiv Del Potra. Igram još agresivnije, želim još češće napadati, po mogućnosti što više izlaziti na mrežu. Tako ću probati i protiv Federera."