Tenis
0

Federerov otkaz pod povećalom nakon teškog poraza Švicarske

Totalsport
Roger Federer (Foto: Reuters)
Roger Federer (Foto: Reuters)
Švicarska teniska reprezentacija bez Rogera Federera (29) u sastavu teško je stradala na gostovanju kod Kazahstana u Astani razigravanju za ostanak u Svjetskoj grupi Davis Cupa.

Predvođeni Stanislasom Wawrinkom Švicarci su pregaženi 5-0, te im sljedeće godine predstoji borba u Euroafričkoj grupi Davis Cupa.

Takav je poraz doveo pod povećalo otkaz švicarskog prvog reketa i trenutno trećeg najboljeg tenisera svijeta Rogera Federera samo 48 sati pred susret s Kazahstancima. Opravdao je Federer svoj izostanak umorom nakon nastupa na US Openu, na kojem ga je u polufinalu u pet setova porazio Novak Đoković, a način na koji je otkazao nastup potaknuo je određene polemike u njegovoj domovini.

"Vrata švicarske reprezentacije za Federera su i dalje otvorena, ali naša ekipa više neće bezuvjetno ovisiti o njemu", poručio je predsjednik Odbora za Davis Cup pri Švicarskom teniskom savezu Erik Keller.

Osvajač rekordnih 16 Grand Slam naslova odigrao je ukupno u karijeri 37 Davis Cup ogleda i odveo je Švicarsku do polufinala Svjetske skupine Davis Cupa 2003. godine. Međutim, u periodu od 2005. do prošle godine predstavljao je svoju zemlju samo u razigravanju za opstanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa.