Australian Open
1

Federer lagano do 3. kola, Čilić siguran, Tiafoe napravio senzaciju i izbacio Andersona

Piše: K. H.
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Švicarac Roger Federer plasirao se u treće kolo Australian Opena pobjedom protiv 189. igrača svijeta Britanca Daniela Evansa rezultatom 3:0 u setovima (7:6, 7:6, 6:3).

Prvi set protekao je u sigurnoj igri oba tenisera u trenucima kada su imali svoj servis, a pobjednik je odlučen tek nakon tie-breaka u kojem je Švicarac bio bolji. Slično je bilo i u drugom setu, s tim da su oba tenisera napravila po jedan break, a opet je u završnici mirniji ostao Federer koji je poveo 2:0 u setovima.

Nakon toga bilo je jasno da se Evans ne može vratiti u meč, a u trećem setu Federer je rutinski za 33 minute stigao do 6:3 i plasirao se u treće kolo.

Jedno od najvećih iznenađenja svakako je ispadanje Kevina Andersona, šestog tenisera svijeta, koji je poražen od 39. igrača s ATP liste Francesa Tiafoea rezultatom 3:1 u setovima.

Marin Čilić, aktuelni viceprvak Australian Opena, rezultatom 3:1 u setovima pobijedio je MacKenzieja McDonalda (7:5, 6:7, 6:4, 6:4), a u trećem kolu će igrati protiv Fernanda Verdasca koji je rezultatom 3:0 porazio Albota.

Berdych je bez većih problema pobijedio Haasea 3:0, kao i Seppi Thompsona, vrijedi izdvojiti i pobjedu Tsitsipasa protiv Troickog sa 3:1.