Tenis
1.8k

Džumhur svečano dočekan u Sarajevu, Pjanić mu videoporukom čestitao na uspjehu

Piše: D. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je nakon sjajnih nastupa na ATP turniru u Miamiju stigao u Sarajevo, gdje mu je u zgradi kompanije BH Telecom priređen svečani doček.

Damira su danas dočekali brojni prijatelji i sportisti koji su mu poželjeli dobrodošlicu, nakon čega se naš teniser obratio medijima.

"Posljednjih sedam dana je zapravo moja najbolja sedmica u karijeri. Nakon dvije sedmice lošijih rezultata došla je sedmica kojoj se niko nije nadao, pa ni ja sam. Kada sam vidio žrijeb, iskreno, razmišljao sam kako ću morati igrati sljedeće sedmice u Napolju kako bih osigurao Roland Garros i Wimbledon, ali eto, na kraju se ispostavilo da je to jedna od najboljih sedmica u mom životu", izjavio je Džumhur nakon nezaboravnih sedam dana.

U Miamiju je eliminisao Mayera, Nadala i Kukuškina, a u BiH i šire je vladala euforija. Naš teniser je još jednom dokazao svoj kvalitet.

"Pobjeda protiv Leonarda Mayera mi je dala dodatno samopouzdanje da dobijem Rafaela Nadala i Mikaila Kukuškina. Iskreno, drago mi je što sam nakon Nadala dobio Kukuškina, jer je postojala statistika da teniseri koji dobiju Rafu u sljedećem kolu ispadaju. Ja sam želio pokazati da to nije tako i uspio sam. Ipak, istrošio sam se previše za Miloša Raonića, jednog od najboljih igrača ove sezone. On igra u izvrsnoj formi. Bez obzira na poraz, mogu biti zadovoljan na ono što sam napravio. Nadam se da ću nastaviti s dobrim rezultatima. Čudno je pričati o pobjedi protiv Nadala, još se nisam navikao na to. Ova sedmica će mi mnogo dati kada je riječ o mojoj karijeri i životu", rekao je Damir.

Džumhur se zahvalio navijačima na velikoj podršci koju mu pružaju.

Njemu su na uspjehu čestitali brojni bh. sportisti, a videoporuku je poslao bh. nogometni reprezentativac i nogometaš Rome Miralem Pjanić, koji mu čestitao posebno na pobjedi protiv Nadala te poželio još uspjeha u budućnosti.

Džumhur je BH Telecomu poklonio majicu u kojoj je igrao protiv Nadala, a na poklon je dobio novi smartphone i broj koji sadrži njegov rezultat protiv Nadala. Sjajni rezultati su mu donijeli novi sponzorski ugovor, odnosno, produženje saradnje s bh. kompanijom.

Podsjetimo, Džumhur je pružio odlične igre na teniskom ATP turniru Masters serije u Miamiju gdje je ostvario tri pobjede. Popularni Džumi je u prvom kolu eliminisao 41. igrača svijeta Argentinca Leonarda Mayera rezultatom 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:4), a u drugom kolu ga je čekao veliki protivnik, peti teniser svijeta Rafael Nadal. Iako su mnogi vjerovali da bh. teniser nema velike šanse protiv Rafe, Damir je meč završio podignutih ruku. Prvi set je izgubio 2:6, drugi je dobio 6:4, a u trećem je vodio 3:0 kada mu je Nadal predao meč.

Sjajnu igru je Džumhur nastavio i u trećem kolu turnira u Miamiju te je pobijedio Mihaila Kukuškina sa 2:1 (4:6, 6:1, 6:2), koji je 90. igrač na ATP listi.

U četvrtom kolu ga je čekao Kanađanin Miloš Raonić. dvanaesti teniser svijeta. Nažalost, Džumijev pobjednički niz je prekinut porazom 0:2 u setovima (0:6, 3:6).