Siguran trijumf
13

Džumhur se plasirao u glavni žrijeb Zhuhaija, slijedi novi duel sa Cecchinatom

N. K.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (86. ATP) plasirao se u glavni žrijeb ATP turnira u kineskom Zhuhaiju nakon što je danas u posljednjem krugu kvalifikacija savladao Kanađanina Braydena Schnura (93. ATP).

Meč je trajao samo 70-ak minuta budući da je Džumhur slavio uvjerljivo u dva seta sa 6:2, 6:2. Damir je loše otvorio meč i izgubio svoj prvi servis, ali je potom razbio svog rivala jer je uzeo tri breaka zaredom te poveo u ovom meču.

Svi gledatelji su mogli uživati u prvom gemu drugog seta u kojem je Damir nakon velike borbe osvojio break i psihološku prednost. Ubrzo je Schnur izgubio još jedan servis pa je Džumhur vrlo brzo poveo sa 4:0.

Kod rezultata 5:1 na servis Kanađanina, Damir je propustio čak četiri meč-lopte, ali je u narednom gemu ipak uspio potvrditi pobjedu.

Već je poznat i protivnik Damira u prvom kolu turnira u Zhuhaiju. Džumhur će snage odmjeriti sa starim poznanikom Italijanom Marcom Cecchinatom (67. ATP).

U dosadašnjih sedam međusobnih duela Cecchinato je ostvario pet pobjeda, a te trijumfe je ostvario u posljednjih pet mečeva. Ovaj meč je na rasporedu u utorak.