Stao na prvoj prepreci
36

Džumhur porazom od Chardyja eliminisan u 1. kolu ATP turnira u Tokiju

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
U 1. kolu ATP turnira u Tokiju najbolji bh. teniser Damir Džumhur (40. ATP) poražen je od Francuza Jeremyja Chardyja (42. ATP) 1:2 u setovima, bilo je 6:4, 3:6, 3:6.

U prvom setu je Džumhur igrao prilično dobro, a ključni trenutak se dogodio u sedmom gemu kada je napravio break za 4:3. Prednost jednog gema je sačuvao i na kraju dobio prvi set 6:4.

Drugi set je donio probleme sa servisom za obojicu tenisera. Džumhur odmah na početku pravi break, no, Chardy mu je uzvratio istom mjerom, potom servirao bez izgubljenog poena, a onda napravio novi break za 3:1. Džumhur u narednom gemu vraća break, ali ponovo gubi servis. Tada je Francuz imao prednost 4:2 te je na kraju riješio drugii set sa 6:3 u gemovima.

Na otvaranju trećeg seta Damir je dobro servirao, a onda napao servis protivnika. Imao je dvije break lopte koje nije iskoristio, a Chardy ga je potom kaznio i napravio break za prednost te potom uspješno servirao za 3:2. Servis našem teniseru je oduzeo i u devetom gemu za konačnih 6:3 i pobjedu u ovom meču koji je trajao sat i 46 minuta.

Francuz će u 2. kolu ATP turnira u Tokiju igrati protiv boljeg iz duela Čilić - Struff.