Tenis
37

Džumhur poražen u osmini finala Bukurešta, Cecchinato ide dalje

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U osmini finala ATP turnira u Bukureštu italijanski teniser Marco Cecchinato sa 2:0 (6:3, 7:6 /3/) u setovima savladao je najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura.

Tokom prva tri gema u prvom setu oba tenisera su propustila šansu da naprave brejk, pogotovo se to odnosi na Damira koji je imao čak četiri brejk lopte pri rezultatu 1:1.

Potom je uslijedio period igre gdje su oba tenisera imala jako dobre servise da bi pri rezultatu 4:3 za Cecchinata, Damir izgubio servis što je Italijan iskoristio te svojim servisom osvojio set sa 6:3.

U drugom setu bilo je još uzbudljivije, pa smo tako u prvih osam gemova vidjeli po dva brejka od oba tenisera. Ujednačenom igrom, set je nastavljen u tie-brejku gdje je uspješniji bio Cecchinato koji je time odnio konačnu pobjedu. Italijan je slavio sa 7:3 u tie-brejku, odnosno 7:6 u setu.

Ovo je bio treći duel Cecchinata i Džumhura, te prva pobjeda Italijana koji trenutno zauzima 99. mjesto na ATP rang-listi, dok je Damir na 82. mjestu. U četvrtfinalu Cecchinato će igrati protiv boljeg iz meča Iliya Marchenko (70. ATP rang-lista) - Federico Delbonis (40. ATP rang-lista) koji je također na rasporedu danas (12:30 sati)..