Tenis
14

Džumhur poražen u osmini finala ATP turnira u Sofiji

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon Mirze Bašića koji je zaustaljen u osmini finala ATP turnira u Sofiji, isto se desilo i najboljem bh. teniseru Damiru Džumhuru koji je rezultatom 2:1 (6:1, 4:6, 6:3) u setovima poražen od Philippa Kohlschreibera.

Philipp Kohlschreiber je trenutno 34. teniser na ATP rang-listi i peti je nosilac turnira u Sofiji koji se igra za nagradni fond od 520.070 eura.

Kada je riječ o toku današnjeg meča, Džumhur je brzo izgubio prvi set. Tri izgubljena servisa i skoro nikakav otpor na servise njemačkog tenisera dalo mu je za rezultat gubitak prvog seta (6:1) koji je trajao samo 21 minutu.

Mnogo bolju igru naš teniser je pružio u drugom setu kada odmah pravi brejk nakon duge borbe u prvom gemu. Šansu da uzvrati brejkom Kohlschreiber je imao kod rezultata 2:1, ali Džumhur to nije dozvolio i uspio je do kraja seta čuvati razliku, osvojiti set (6:4) i time izjednačiti na 1:1 u setovima.

Njemački teniser je imao prvi servis u trećem setu i, nakon što je osvojio game, napravio je brejk, a potom osvojio još jedan game. Bilo je 3:0 za manje od 15 minuta. Džumhuru je trebalo veliki preokret do kojeg naš teniser nije mogao. Na kraju je set završen rezultatom 6:3 za njemačkog tenisera koji je tako ovjerio i konačnu pobjedu.

U četvrtfinalu Kohlschreiber će igrati protiv Viktora Troickog iz Srbije, drugog nosioca i 25. tenisera svijeta.