ATP Cincinnati
101

Đoković teškom mukom izborio finale, "pomeo" protivnika u ključnom trenutku

K. H.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
(Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Cincinnatiju pobjedom protiv 12. igrača svijeta Roberta Bautiste Aguta rezultatom 2:1 u setovima (4:6; 6:4, 7:6).

Đoković je loše otvorio meč i prvi set izgubio je rezultatom 6:4. U trećem gemu pri rezultatu 1:2 izgubio je gem na svoj servis, odmah je uzvratio i poravnao na 2:2, no u sedmom gemu Bautista još jednom osvaja gem na servis srbijanskog tenisera i sigurnom igrom do kraja stiže do vodstva od 1:0 u setovima.

Slično se desilo i u drugom setu, samo su uloge bile zamijenjenje. Đoković pravi break u četvrtom, Bautista u sedmom gemu, a onda prvi reket svijeta pri vodstvu od 5:4 pravi novi break, osvaja šesti gem i poravnava u setovima na 1:1.

U dramatičnom trećem setu Đoković je imao prednost od 5:2 i činilo se da će lagano doći do pobjede, no 12. igrač svijeta vratio se i s dva breaka u devetom i 11 gemu dolazi u vodstvo od 6:5. U situaciji kada je servirao za pobjedu, Đoković se uspio vratiti i poravnati na 6:6.

Pobjednik je na kraju odlučen u tiebreaku, a Đoković je to u stilu najboljeg tenisera svijeta, što trenutno zaista i jeste, generalno i na ATP listi, riješio u svoju korist rezultatom 7:0. Meč je trajao tri sata.

"Pobjeda je pobjeda", poručio je odmah nakon meča Đoković.

Đoković će u finalu igrati protiv Miloša Raonića koji je ranije bio bolji od Stefanosa Tsitsipasa rezultatom 2:0 u setovima.