U tri seta
58

Đoković se revanširao Runeu i plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu

H. H.
Novak Đoković i u ovom meču nije imao naklonost publike
Novak Đoković i u ovom meču nije imao naklonost publike
Srbijanski teniser Novak Đoković (ATP:1) plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu nakon što je u tri seta (7:5, 6:7, 6:4) savladao branioca titule Danca Holgera Runea (ATP:6).

Bio je to vrlo izjednačen meč u kojem su odlučivale nijanse, a Đoković je do vodstva u setovima stigao iskoristivši prvu set loptu u 12. gemu.

Drugi set počeo je breakom Runea, ali Đoković je brzo uzvratio. Pri vodstvu 5:4 u drugom setu Đoković je imao meč loptu na servis Runea, ali Danac se izvukao i izborio je tiebreak.

Rune je u 13. gemu bio furiozan i sa 7:3 izborio je odlučujući treći set.

U trećem setu trenutak odluke desio se već u trećem gemu kada je Đoković oduzeo servis rivalu, a potom je sigurnim servisima okončao meč u svoju korist.

Novak se tako revanširao Runeu za poraz u finalu prošle godine, a u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela između Andrea Rubljova i Alexa De Minaura.

Ranije se u polufinale plasirao Bugarin Grigor Dimitrov koji je savladao Poljaka Huberta Hurkacza sa 2:1 u setovima (6:1, 4:6, 6:4).

Dimitrov će za mjesto u finalu igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa koji je u četvrtfinalu sa 6:3, 6:4 nadigrao pariskog pobjednika iz 2018., Rusa Karena Hačanova.