Tenis
1

Đoković se izvinio zbog komentara svog oca na račun Federera i Nadala

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
Prvi teniser svijeta Novak Đoković izvinio se zbog nedavnih komentara svog oca Srđana, koji je oblatio Švicarca Rogera Federera i Španca Rafaela Nadala, dvojicu ponajvećih rivala svog sina.

"Federer je možda najbolji igrač u teniskoj historiji. No kao osoba je potpuna suprotnost. On je napao Novaka na susretu Davis Cupa 2006. godine u Ženevi, jer je shvatio da je on njegov nasljednik. Želio ga diskreditirati na svaki mogući način, jer se ne može pomiriti s uspjesima koje Novak niže", rekao je Srđan za srbijanski dnevni list Kurir, a potom se okrenuo Nadalu:

"Nadal je bio jako dobar Novakov prijatelj kada ga je pobjeđivao. No čim su se stvari malo okrenule, prestao je s njime komunicirati na isti način. To nije sport!"

Upravo su Đoković i Nadal protekle sedmice igrali u polufinalu ATP turnira u Montrealu, gdje je Španac slavio s 2-1 u setovima. Prvi reket svijeta iskoristio je priliku, te se ogradio od komentara svog oca.

"Žao mi je što su njegove riječi izazvale toliko polemike u medijima i što su vjerovatno povrijedile moje kolege s kojima imam dobar i pošten odnos. No ja ne mogu biti odgovoran za djela i riječi svoga oca, jer svako ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i on. Ja ga jako volim i poštujem, no nisam imao nikakvog utjecaja kod njegovog mišljenja. Ponavljam, nažalost ne mogu biti odgovoran za ono što je rečeno", rekao je Đoković novinarima u Cincinnatiju, gdje će ove sedmice pokušati ispisati historiju i osvojiti posljednji turnir iz serije Masters 1000 koji mu nedostaje u kolekciji.