Bio je u pravu, ali...
152

Đoković potpuno izgubio živce u "ludom" meču Monte Carla, publika ga izviždala

D. P.
Srbijanski teniser bio je u pravu (Foto: Screenshot)
Srbijanski teniser bio je u pravu (Foto: Screenshot)
U osmini finala Masters 1000 turnira u Monte Carlu Novak Đoković i Lorenzo Musetti igraju potpuno neočekivan meč prepun preokreta, a u jednom trenutku srbijanski teniser završio je u okršaju sa sudijama.

Meč Đokovića i Musettija je sve, samo ne ono što smo očekivali. Favorizovani srbijanski teniser osvojio je prvi set rezultatom 6:4, a onda smo u drugom vidjeli nešto što se vjerovatno nije dogodilo godinama.

Đoković je izgubio pet servis gemova u jednom setu. Musetti je napravio pet breakova protiv Đokovića u jednom setu, a na kraju osvojio set rezultatom 7:5.

U jednom od gemova drugog seta Đoković je potpuno "poludio". Razljutila ga je sudijska odluka tokom koje je bio u pravu.

Đoković je pozvao sudiju da provjeri trag loptice nakon što je Musettijev udarac završio izvan linije. Međutim, glavna sutkinja nije vidjela dobar trag i ostao je poen za Italijana. Naknadno je TV snimak pokazao da je Đoković bio u pravu, odnosno da je loptica zaista bila izvan igrališta.

No, prepirka sa sudijom zbog te situacije trajala je više od minute, a Đokovića je publika u Monte Carlu izviždala zbog rasprave.

Da "ludnica" bude potpuna, meč je u trećem setu prekinula kiša i nema naznaka kada bi se mogao nastaviti.