Uoči nastupa u Rimu
40

Đoković o velikom rivalu: Čudno je da se izbjegavamo i da održavamo vezu na daljinu

N. K.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković pokušat će na predstojećem Mastersu u Rimu popraviti omjer od dvije pobjede i dva poraza koji je postigao na zemljanim turnirima u ovoj sezoni.
Prvi teniser svijeta je riješio problem s povredom i večeras će protiv Argentinca Etcheverryja pokušati krenuti brusiti pobjedničku formu za Roland Garros.

"Volim igrati u Rimu. Ovdje sam šest puta osvojio naslov i još toliko puta gubio finala. Od svih zemljanih turnira tu imam najviše uspjeha i nadam se da će mi to biti odskočna daska za Roland Garros", rekao je Đoković.

Novaka će na idućoj listi ponovno skinuti Carlos Alcaraz koji u Rimu mora odigrati samo jedan meč da se vrati na svjetski tron.

"Bit će broj jedan bez obzira na to šta se ovdje dogodi. Zaslužio je to. Igra fantastičan tenis i to na visokom nivou. Bez imalo sumnje je igrač kojeg će trebati pobijediti. Puno toga ovisi i o tome hoće li Nadal igrati u Parizu, ali Alcaraz je među glavnim favoritima. Igra sjajno", dodao je.

Zanimljivo da se dvojac Đoković i Alcaraz dosad ove sezone uspješno izbjegavao na Touru. Masters u Rimu će tako biti prvi turnir ove sezone na kojem će nastupiti obojica.

"Zvuči romantično ta veza na daljinu. Ha-ha. Čudno je da smo se izbjegavali u žrijebu, ali takve su bile okolnosti na obje strane", poručio je Đoković uz osmijeh.