Kakav podvig Italijana
102

Đoković nikada za 20 godina karijere nije razbijen kao danas, tome svjedoči historijski podatak

D. P.
Poražavajući nastup za srbijanskog asa (Foto: EPA-EFE)
Poražavajući nastup za srbijanskog asa (Foto: EPA-EFE)
Osim što je uspio napraviti senzaciju i izbaciti Novaka Đokovića s omiljenog turnira, Jannik Sinner je danas napravio podvig koji niko nikada nije protiv Novaka Đokovića.

Mladi Italijan je uspio nešto što niko nije za 21 godinu karijere Novaka Đokovića. Naime, Sinner nije dozvolio niti jednu break-loptu Đokoviću na nekom Grand Slam meču, što se nikada nije desilo od 2003. godine, otkako je član profesionalnog Toura.

To dovoljno pokazuje moć koju je Sinner demonstrirao Đokoviću i još jednom potvrdio da ima "recept" za srbijanskog tenisera jer mu pravi probleme gdje god se sretnu.

Također, Sinner je prvi čovjek koji je savladao Đokovića u polufinalu na Australian Openu u historiji. Završeno je rezultatom 6:1, 6:2, 6:7 i 6:3. Uprkos tome što je Đoković osvojio set, nije imao niti jednu break-loptu.

Najbliži osvajanju breaka Đoković je bio u posljednjem gemu drugog seta kada je imao 30:0 na servis Sinnera. Ipak, dobri servisi spasili su mladog Italijana iz Južnog Tirola.

Đoković je tako ostao na 10 titula u 19 nastupa na Australian Openu. Najranijija ispadanja dogodila su se 2005. i 2006. godine kada su ga u prvom kolu eliminisali Marat Safin i Paul Goldstein.