Tenis
17

Đoković nakon incidenata u Šangaju: Nisam se osjećao psihološki dobro, ovo se moralo dogoditi

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković već nekoliko mjeseci ne igra u formi na koju je čitav svijet navikao, a danas je ispao u polufinalu Mastersa u Šangaju od Bautista-Aguta s laganih 2:0.

Osim poraza, ono što treba zabrinuti navijače srbijanskog tenisera je njegovo nesportsko ponašanje na terenu, a Novak je nakon meča rekao kako ima problema s kontrolom emocija.

"Moram se više koncentrisati na mentalnu, emotivnu stranu problema. Možda sam i iscrpljen zbog velikog broja mečeva u posljednjih 15-20 mjeseci. Ovo se moralo dogoditi prije ili kasnije. Nikad nisam ni mislio da ću moći godinama igrati na najvišem nivou. Ovo je dobro iskustvo kako bih se vratio bolji", rekao je Đoković okupljenim novinarima.

Đoković je u 2016. godini igrao devet ATP finala, a osvojio je sedam titula. No, posljednja je došla još u julu. Poslije toga je nastupao samo na Olimpijskim igrama u Riju, US Openu i sada u Šangaju.

"Uvijek sam igrao dobro u Šangaju i trudit ću se da tako bude u narednim godinama. Nisam se osjećao dobro psihološki, ali moram da čestitam Robertu. Bio je bolji danas, nema sumnje u to", dodao je Nole.

Đoković je, osim pto je slomio reket i poderao majicu, ulazio u verbalni konflikt sa sudijom mela Carlosom Bernardesom.

"Neke odluke koje je donio mi nisu bile jasne. Išao sam da promijenim reket, promijenio sam i majicu, a on mi je dao upozorenje. On je bio zvijezda meča", rekao je Đoković.