Uoči polufinala Australian Opena
12

Đoković: Igrao sam najbolje što znam, bit će teško protiv Ferrera

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
Najbolji svjetski teniser Novak Đoković bio je izuzetno zadovoljan prikazanim u četvrtfinalnom meču protiv Čeha Tomaša Berdycha.

"Baš ovakva mi je pobjeda bila potrebna nakon onako teškog meča sa Wawrinkom", rekao je Đoković nakon 12. pobjede u 13. međusobnom susretu protiv Berdycha ostvarene rezultatom 6-1, 4-6, 6-1, 6-4.

Đokoviću je to bio 11. uzastopni plasman u polufinale nekog Grand Slam turnira, a rekord drži Roger Federer sa 23 uzastopna plasmana.

"Znao sam da mi protiv Tomaša neće biti lako iako sam završio meč prije nego prethodni. On je godinama u Top 10, ima odličan servis, ali sam igrao najbolje što znam i zadovoljan sam", dodao je Đoković.

O polufinalnom meču sa Davidom Ferrerom, protiv kojeg vodi u međusobnim mečevima 9-5, svjetski broj 1 kaže:

"David je sjajan takmičar, svi igrači ga poštuju jer je igrao na puno turnira i radi jako naporno. To se vidi jer je u tridesetima jedan od najspremnijih igrača na Touru i igra svoj najbolji tenis u životu u zadnjih 15 mjeseci. Moram preuzeti kontrolu meča i ne dopustiti mu da nametne svoj ritam. Igra se polufinale Grand Slama i očekujem težak meč."