Tenis
7

Davis Cup Srbija - Kazahstan: Viktor Troicki pobjedom osigurao Srbiji četvrfinale

Anadolija
Pobjedom Viktora Trickog protiv Aleksandra Nedovjesova rezultatom 3:0 u setovima (6:2, 6:3, 6:4), Srbija je u petom odlučujućem meču ostvarila pobjedu nad Kazahstanom u prvom kolu Davis Cupa.

U prvom setu odlučujućeg meča, Viktor Troicki je napravio dva breaka, od kojih prvi za vodstvo od 4:2 u gemovima. Nakon toga uslijedio je još jedan break i osvojeni servis gem Troickog za vodstvo Srbije od 1:0 u setovima, nakon nešto malo više od 20 minuta igre.

Troicki je novi break napravio u četvrtom gemu drugog seta, a zatim i još jedan. Pri rezultatu od 5:1 u gemovima za Troickog, Nedovjesov je uzvratio jedan break, čime je smanjio prednost na 5:2. U sljedećem svom servisu gemu Nedovjesov je uspeo da spasi jednu break loptu i osvoji taj gem. Bez većih problema, Troicki je sledeći gem osvojio, čime je osvojio i drugi set (6:3).

Na početku trećeg seta oba tenisera su uspjela da u svojim servis gemovima spasu po jednu break loptu i osvoje ih za rezultat 1:1. Nakon što je spasio svoj servis gem, Troicki je u trećem gemu uspeo da napravi break, koji je u sljedećem gemu potvrdio za vodstvo od 3:1.

Taj break prednosti bio je dovoljan za konačan rezultat trećeg seta 6:4 u korist Troickog i pobedu Srbije, čime se plasirala u četvrtfinale Davis Cupa. Prvi dan duela Srbija - Kazahstan u Beogradu, kada su igrani singl mečevi, završen je izjednačenim rezultatom 1:1.

Novak Đoković je pobijedio Aleksandra Nedovjesova, a Mihail Kokushkin je bio uspješniji od Viktora Troickog. Nakon drugog dana, Kazahstan je imao prednost od 2:1, jer je u meču dublova, kazahtanski par Aleksandar Nedovjesov i Andrej Golubjev bio bolji od srpskog para, koji su činili Novak Đoković i Nenad Zimonjić.

Danas, u obratnim singl mečevima, nakon drame i preokreta Novaka Đokovića protiv Mihaila Kokushkina, meča koji je Đoković dobio nakon pet sati igre, a igranog u pet setova, Troicki je zabilježio i treći poen i na taj način donio pobjedu Srbiji.