Tenis
30

Davis Cup reprezentacija BiH ponovo bez plasmana u Prvu grupu euroafričke zone

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Davis Cup reprezentacija BiH nije se uspjela plasirati u Prvu grupu euroafričke zone. Naš tim poražen je od Litvanije ukupnim rezultatom 3:1. Odlučujući meč danas su u dvorani Ramiz Salčin u Sarajevu igrali naš najbolje plasirani teniser na ATP listi, Damir Džumhur, i Ricardas Berankis. Litvanac je slavio 3:0 u setovima (6:4, 6:4 i 6:4).

Džumhur je dobro otvorio meč i u četvrtom gemu napravio break, te poveo sa 3-1, međutim naš teniser je već u sljedećem gemu pokleknuo, te je Litvanac vratio izgubljeni servis, a zatim vezao četiri gema.

Nije mu bilo teško završiti prvi set u svoju korist. Bilo je 6:4.

I u nastavku gostujući teniser bio je bolji od našeg predstavnika. Džumhur se dobro držao do sedmog gema kada je Litvanac napravio break, te jednostavno priveo kraju i osvojio drugi set istim rezultom, 6:4.

Treći set je donio dosta uzbuđenja. Džumhur je na početku izgubio gem na svoj servis, da bi ga kod 3:2 za Litvanca vratio. Međutim, radost je kratko trajala, jer je Berankis već u sljedećem gemu ponovo napravio break.

Litvanac je kod 5:4 u trećem setu servirao za meč i osvojio ga.

Podsjetimo, u prvom meču za ulazak u Prvu grupu euroafričke zone Mirza Bašić je poražen od Berankisa, Džumhur je zatim izjednačio savladavši Laurynasa Grigelisa.

Naš dvojac, Mirza Bašić i Tomislav Brkić poražen je jučer u meču dublova od litvanskog para Berankis/Grigelis koji su u potpunosti nadigrali bh. tenisere.