Tenis
0

Borg: Federer osvaja Wimbledon

Totalsport
Legendarni švedski tenisač Björn Borg (53) je prije godinu dana prognozirao ishod trećeg Grand Slam turnira sezone, Wimbledona. I pogodio je, slavio je Španjolac Rafael Nadal prekinuvši petogodišnju dominaciju Rogera Federera.

Tadašnji Borgovi komentari nisu dobro sjeli Federeru, ali nakon što je švicarski tenisač osvojio Roland Garros, jedini Grand Slam turnir koji mu je nedostajao, te izjednačio rekord Petea Samprasa od 14 ukupno osvojenih Grand Slamova, bivši je švedski tenisač skloniji ponovo se prikloniti Federeru.

  • Osvajanjem Roland Garrosa Federer će sigurno doći u Wimbledon s velikim olakšanjem. Izjednačio je rekord Petea Samprasa i sigurno mu je samopouzdanje visoko – rekao je Borg, koji s Federerom drži rekord po broju uzastopnih naslova u All England Clubu (5).

  • Svi znamo kako nevjerojatno dobar tenis Roger igra na travi. Ove će sezone, mislim, imati veliki izazov u Andyju Murrayju, te bih njih dvojicu izabrao kao favorite ovogodišnjeg Wimbledona.

Federer je osvajanjem Roland Garrosa ušao u povijest kao tek šesti tenisač kojem je uspjelo slaviti na sva četiri Grand Slam turnira, a prema riječima Borga, upravo ga taj posljednji trijumf stavlja ne čelo liste najboljih tenisača svijeta svih vremena.

  • Za mene je Roger najbolji igrač koji je ikad igrao tenis. Uvijek je sjajno gledati ga kako igra i kako pobjeđuje i siguran sam da ćemo gledati još puno njegovih pobjeda u budućnosti, kao i njegovih slavlja na Grand Slam turnirima.

S Borgovim se mišljenjem složila i jedna od najvećih tenisačica svih vremena, Martina Navratilova.

  • Odluka tko je najbolji donosi se na temelju osvojenih Grand Slamova, turnira općenito i tjedana provedenih na vrhu ljestvice. Federerovi su rezultati nevjerojatni i sada kada je osvojio Roland Garros, mislim da može samo ispijati margarite i odmarati se cijeli život – rekla je Navratilova, te je izrazila zabrinutost za najboljeg svjetskog tenisača ATP ljestvice Rafaela Nadala.

  • Izgorio je mantalno i fizički, odigrao je previše turnira zaredom i to ga je sustiglo. U zadnje vrijeme jednostavno nije izgledao sretno na terenu. Činilo mi se kao da se na silu pokušavao “nabrijati” na mečeve, da mu nije to došlo samo od sebe. To se događa kada izgorite, a u njegovom načinu igre, tako fizički jakom, kada niste 100% u meču se jako osjeti i čini veliku razliku - zaključila je Navratilova.