Tenis
0

BiH peta po broju lajkova, statusa i komentara o Novaku Đokoviću

Klix.ba
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
Srbijanski teniser i prvi reket svijeta Novak Đoković veoma je popularan sportista u BiH. Ako je suditi prema Facebook interakcijama uoči, tokom i poslije završetka teniskog turnira u Wimbledonu, naša zemlja je peta u svijetu po broju Noletovih fanova.

Facebookovi menadžeri za sadržaj Alex Walker i Robert D’Onofrio napravili su izvještaj u kojem navode da je tokom Wimbledona na ovoj društvenoj mreži bilo blizu 20 miliona statusa, komentara i lajkova vezanih za sam susret između Đokovića i Andyja Murrayja.

Murray je imao blizu 1,5 miliona lajkova, najviše iz Velike Britanije, Indije, Sjedinjenih Američkih Država, Argentine i Egipta.

S druge strane, Đoković je imao duplo više, preko 3,1 milion lajkova. Kako navodi All Facebook, statuse, fotografije i komentare vezane za srbijanskog tenisera su najviše lajkali građani Srbije, Indije, SAD-a, Italije i Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, u nedjeljnom finalu teniskog turnira u Wimbledonu pobijedio je Andy Murray. Britanac je savladao Novaka Đokovića 3:0 u setovima (6:4, 7:5 i 6:4).

Ovo je prvi put nakon 77 godina da je Britanac osvojio ovaj prestižni teniski turnir. Godine 1936. Wimbledon je osvojio Fred Perry.