Tenis
0

BH Telecom Sarajevo Open 2016: Draganja i Serdarušić osvojili dubl, u subotu polufinala singla

Klix.ba
Finalisti dubla
Finalisti dubla
ITF turnir BH Telecom Sarajevo Open 2016 u organizaciji Tenis Head Akademije koji se boduje za ATP listu je nastavljen danas sa mečevima četvrtfinala u singl konkurenciji, kao i sa mečevima polufinala i finala dubl turnira.

Polufinala u današnjim singl mečevima su izborili dva hrvatska predstavnika, drugi nosilac Duje Kekez i četvrti nosilac Nino Serdarušić, dok su svoje nastupe u polufinaliu obezbijedili i dva igrača koji nisu bili postavljeni za nosioce, Steven De Waard iz Australije i Francuz Laurent Lokoli.

Polufinalnim i finalnim mečevima danas je završen i turnir dublova. U duelu dva hrvatska para, titulu su osvojili Tomislav Draganja i Nino Serdarušić, treći nosioci turnira, savladavši prve nosioce, braću Ivana i Mateja Sabanova rezultatom 7:5, 6:3.

Sutra su na programu iznimno zanimljivi polufinalni mečevi u kojima se susreću Serdarušić (4) i De Waard, a poslije njih će na teren Kekez (2) i Lokoli.

Mečevi počinju u 11:00 sati. Ulaz je slobodan za sve posjetioce.

Rezultati

Četvrtfinale singla:

Steven De Waard - Frank Dančević 2:0 predaja Nino Serdarušić- Scott Puodziunas 6:1, 2:6, 6:1 Laurent Lokoli - Elmar Ejupović 6:2, 6:1 Duje Kekez - Viktor Filipenko 6:1, 7:6(2)

Polufinale dubla:

Ivan Sabanov/Matej Sabanov - Steven De Waard/Scott Puoduinas 6:4, 6:1 Tomislav Draganja/Nino Serdarušić - Wilson Leite/Christian Lindell predaja

Finale dubla:

Tomislav Draganja/Nino Serdarušić - Ivan Sabanov/Matej Sabanov 7:5, 6:3