Tenis
46

Francuz Lokoli pobjednik ITF BH Telecom Sarajevo Open 2016 turnira

Klix.ba
Finalnim mečom u kojem su se sastali Francuz Laurent Lokoli (ATP 719) i Australac Steven de Waard (ATP 953) završen je ITF "BH Telecom Sarajevo Open 2016" turnir koji je organizirala Tenis Head Akademija.

Na turniru koji se boduje za ATP listu slavio je 21-godišnji Francuz sa Korzike, koji je prije nešto više od godinu dana bio 207. igrač svijeta, ali je uslijed povreda bio primoran pauzirati skoro cijelu proteklu godinu. Današnja titula mu je ukupno četvrta u karijeri kada su u pitanju turniri ovog ranga (ITF Futures), a ova titula mu donosi 18 ATP bodova.

Rezultat je bio 6:3, 6:1 nakon meča tokom kojeg je Lokoli kontrolisao. Pobjednik ITF turnira BH Telecom Sarajevo Open 2016 obratio se publici i zahvalio na podršci, a zatim i organizatorima kojim je čestitao na odličnoj organizaciji turnira. Boravak u Sarajevu mu je bio prijatan i rekao je da će se vrlo rado vratiti do ovdje igra. Lokoli je osvojio ovaj turnir bez i jednog izgubljenog seta.

Njegov protivnik Steven de Waard iz Australije, također se nakon finala obratio prisutnima i rekao da mu je ovo jedna zaista iznenađujuće uspješna sedmica u Sarajevu jer je inače fokusiran na dubl karijeru, gdje je sada 281. igrač svijeta, ali imao je sreće s obzirom da mu je prvi nosilac turnira, Frank Dancevic iz Kanade, predao meč u četvrtfinalu. Sarajevo će mu, kako kaže, ostati u lijepom sjećanju, a naš grad napušta sa 10 ATP bodova.

Rezultat finala

Laurent LOKOLI (FRA) 6-3 6-1 Steven DE WAARD (AUS)