ATP Marseille
0

Berdych i Tsonga ekspresno izborili međusobni finale

Totalsport
Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga
U finalu ATP turnira u francuskom Marseilleu, koji se ove sedmice igra na tvrdoj dvoranskoj podlozi, sastat će se prvi nositelj Tomaš Berdych i domaća nada Jo-Wilfried Tsonga.

Obojica su svoj finale i šesti međusobni dvoboj izborila "minimalnim" zadržavanjem na terenu. Naime, Berdych je prvi ušao u finale za svega 54 minute, dok je Tsongi bilo potrebno samo devet minuta više.

Češki teniser Berdych slavio je protiv ruskog veterana Dmitrija Tursunova (30) s glatkih 6-2, 6-1. Čeh je na svom početnom udarcu izgubio svega devet poena, od čega samo dva nakon ubačenog prvog servisa (25-27). Iako je imao čak 84 posto ubačaja prvog servisa, Tursunov je realizirao samo 19-39 poena nakon istog.

U konačnici je Berdych četiri puta, iz šest prilika, oduzimao servis ruskom teniseru, dok je Tursunov, pri padu koncentracije Čeha kada je vodio 6-2, 4-0, propustio realizirati svoje dvije prilike.

Tsonga je u francuskom polufinalu pregazio Gillesa Simona sa 6-2, 6-2 za 63 minute igre. Tsonga je u prva tri servis-gema svog suparnika napravio dva breaka, potom spasio tri break-lopte na svom početnom udarcu, te lakoćom okončao prvu dionicu rezultatom 6-2.

Ključan break u drugom setu Tsonga je načinio kod rezultat 2-2, kada je slomio Simona. Ovaj više nije imao previše motivacije za takmičenjem, s obzirom da ga je njegov sunarodnjak ostavljao bez ikakve šanse svojim gromovitim prvim servisima (74 posto ubačaja, 77 posto osvojenih poena, sedam as-servisa).

Bit će to, kako smo spomenuli, šesti susret Berdycha i Tsonga na ATP Touru, a trenutni je rezultat 3-2 za češkog tenisera. Zanimljivo, prošle sezone sastali su se tri puta i svaki je put Berdych izlazio kao pobjednik.

ATP Marseille, polufinale:

Berdych (1) - Tursunov 6-2, 6-1 Tsonga (3) - Simon (6) 6-2, 6-2