Tenis
0

ATP Stuttgart: Fognini bolji od Haasa

Totalsport
Fabio Fognini (Foto: AFP)
Fabio Fognini (Foto: AFP)
Prvi nositelj ATP turnira u Stuttgartu, njemački veteran Tommy Haas, ispao je u četvrtfinalu. Bolji je od njega bio Talijan Fabio Fognini.

Peti nositelj i 31. igrač svijeta u prvom je međusobnom dvoboju protiv Haasa slavio s uvjerljivih 6-2, 6-4, a Nijemac pritom nije uspio iskoristiti nijednu od pet prilika za break. Fognini će za plasman u finale igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta kojem je pri rezultatu 6-2, 0-1 još jedan domaći predstavnik, Michael Berrer, predao meč.

Da Njemačka ipak ne ostane bez tenisera u polufinalu pobrinuo se drugi nositelj Philipp Kohlschreiber koji je svladao Francuza Gaëla Monfilsa sa 6-4, 6-4. Zanimljivo, Kohlschreiberu je to tek druga pobjeda u desetom dvoboju protiv Monfilsa. Nijemcu će sljedeći suparnik biti Rumun Victor Hanescu koji je pobijedio četvrtog nositelja, Francuza Benoita Pairea, sa 7-5, 6-2.

Mercedes Cup u Stuttgartu igra se na zemljanoj podlozi, uz nagradni fond od 467.800 eura.

ATP Stuttgart, četvrtfinale

:

Fognini (5) - Haas (1) 6-2, 6-4 Bautista Agut - Berrer 6-2, 0-1, predaja Berrera Hanescu - Paire (4) 7-5, 6-2 Kohlschreiber (2) - Monfils 6-4, 6-4