Tenis
0

ATP Finals: Maratonski meč Del Potra i Gasqueta završen pobjedom Argentinca

Totalsport
Juan Martin Del Potro (Foto: AFP)
Juan Martin Del Potro (Foto: AFP)
Prvog dana ATP Finalsa u Londonu, gledatelji su mogli vidjeti dva maratonska meča, oba su trajala dva sata i dvadesetak minuta.

Prvo je Stanislas Wawrinka, u grupi A, pobijedio Tomaša Berdycha 6-3, 6-7(0), 6-3, a potom je u grupi B Argentinac Juan Martin del Potro bio bolji od Francuza Richarda Gasqueta 6-7(4), 6-3, 7-5.

Bio je ovo njihov sedmi međusobni duel i šesta Del Potrova pobjeda, s tim da je francuski teniser dobio samo onaj premijerni duel, prije šest godina.

Svašta se događala u ovom meču gdje je ipak, vidjelo se, Del Potro bio za nijansu bolji i mogao je taj meč i ranije riješiti.

U prvom je setu Gasquet imao break prednosti i servirao je za dobijanje prve dionice kada je ipak posustao, vratio Del Potra u igru, no naknadno je Francuz odigrao bolji tie-break i poveo s 1-0 u setovima.

U drugom je Del Potro kod 5-2 imao dvije break-lopte, odnosno set-lopte, koje nije iskoristio, te je kod 5-3 umalo sve zabrljao, ali je ipak nekako spriječio odlazak u dramatičan dio set.

U trećem je, pak, Del Potro kod 5-4 servirao za meč i izgubio gem na svoj servis bez osvojenog poena. Ipak, od 5-5 je do kraja dobio dva gema u nizu i tako otvorio ATP Finals pobjedom.

Preostala dva tenisera iz ove grupe B su Srbijanac Novak Đoković i Švicarac Roger Federer.

ATP Finals, 1. kolo:

grupa A:

Wawrinka (7) - Berdych (5) 6-3, 6-7(0), 6-3

 

skupina B:

Del Potro (4) - Gasquet (8) 6-7(4), 6-3, 7-5