Tenis
0

ATP Eastbourne: Tipsarević meč predao na samom kraju

Totalsport
Nakon velikih problema s kišom nekako je kraju priveden i ATP turnir u Eastbourneu. Pobjednik je talijanski teniser Andreas Seppi kojem je Janko Tipsarević predao meč u, vjerovatno, zadnjem gemu koji bi se odigrao, pri 7-6(5), 3-6, 5-3 za Seppija.

U subotu su i Tipsarević i Seppi imali dvostruki program, pa su prije finala morali obaviti i polufinalne mečeve. Srpski teniser je u dva seta pobijedio Japanca Keija Nishikorija, dok je Seppi u tri bio bolji od Rusa Igora Kunjicina.

No, ni finale nije prošlo bez prekida. Jedan se dogodio pri, tada se činilo, samom kraju. Naime, Seppi je vodio 4-0 u trećem setu kada je kiša nakratko prekinula meč, a nakon povratka na teren Tipsarević je vratio zaostatak od dva break-gema, te je kod 4-3 servirao za izjednačenje.

Tada je već vidno pokazivao da ima probleme s nogom. Izgubio je još jednom svoj servis, te je, iznenađujuće, predao meč Seppiju kada je ovaj kod 5-3 servirao za meč i već osvojio prvi poen.

Obojica su se ove subote borila za prvi ATP trofej u karijeri. U tome je, dakle, uspio Seppi i to u drugom finalu u karijeri. Tipsareviću je ovo bilo četvrto finale, no premijernu krunu i dalje mora čekati.   ATP Eastbourne, finale:

Seppi - Tipsarević (3) 7-6(5), 3-6, 5-3 predaja Tipsarevića