Ruši sve rekorde
100

Alcaraz živi s roditeljima iznad prodavnice kebaba iako je multimilioner, na Wimbledonu zaradio najviše

H. H.
Alcaraz je do sada zaradio oko 17 miliona eura
Alcaraz je do sada zaradio oko 17 miliona eura
Španski teniser Carlos Alcaraz osvajanjem Wimbledona inkasirao je 2,7 miliona eura, čime je postavio lični rekord kada je u pitanju zarada na Grand Slam turnirima. Iako je već odavno multmilioner, mladi 20-godišnji Španac i dalje živi sa mamom i tatom u stanu iznad kebab prodavnice.

Alcaraz je tokom svoje karijere zaradio nešto manje od 17 miliona eura, a prethodno je najviše inkasirao osvajanjem US Opena prošle godine - 2,6 miliona eura.

Iako ima sponzorske ugovore sa kompanijama kao što su Louis Vuitton i Calvin Klein na koje se može osloniti, odlučio je da ostane živjeti u stanu iznad prodavnice "Turquesa Kebab & Pizza takeaway" u El Palmaru blizu Murcije.

Foto: The Sun / Twitter
Foto: The Sun / Twitter

Stan je vrijedan oko 200.000 eura, a u El Palmaru je oslikan i Alcarazov veliki mural, koji je postao najmlađi osvajač Wimbledona još od Borisa Beckera 1987. godine.

Foto: The Sun / Twitter
Foto: The Sun / Twitter

Za Carlosa Alcaraza ovo je druga Grand Slam titula u karijeri, nakon što je prethodno osvojio US Open prošle sezone. Također, Španac sada u međusobnim duelima protiv Đokovića vodi 2:1.

Pobjedom nad srbijanskim teniserom, Alcaraz je i povećao prednost na vrhu ATP liste. Mladi Španac sada Đokoviću bježi 800 bodova.