Brzo klizanje
0

Tarik Omeragić, Mak Krstić i Ilan Krstić ostvarili sjajne rezultate u Beogradu

Klix.ba
Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Tarik Omeragić, Mak Krstić i Ilan Krstić nastupili su 9. i 10. ovog mjeseca na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy u Beogradu.

U konkurenciji 112 brzoklizača iz sedam zemalja (Turska, Bugarska, Hrvatska, Česka, Slovenija, BiH i Srbija), naši takmičari imali su izvanredan nastup. Mak Krstić je u ukupnom plasmanu zauzeo drugo mjesto i osvojio srebrenu medalju. Pored toga, Mak je ispunio normu definisanu Pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza klizačkih sportova BiH te na taj način obezbijedio nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje će se početkom iduće godine održati u Poljskoj.

Tarik Omeragić je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju. Napominjemo da je Tarik ranije ispunio normu za nastupe na Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

Ilan Krstić, naš najmlađi takmičar, u ukupnom plasmanu zauzeo je šesto mjesto, što je također dobar rezultat.

"Savez klizačkih sportova BiH zadovoljan je nastupom i ostvarenim rezultatima naših reprezentativaca u Beogradu, a posebno smo ponosni na njihovo predstavljanje naže zemlje u regionu", saopćeno je iz Saveza.