OFC 15. jula u Sarajevu
160

Svjetski poznati borci u MMA verziji dolaze u Skenderiju

Piše: Edin Isanović
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Povodom održavanja manifestacije Octagon Fight Championship koja je zakazana za 15. jula u Sarajevu, upriličena je pres-konferencija u Sport Centru u Skenderiji.

Jedan od organizatora ovog događaja, Gordan Memija, najavio je veliki spektakl uz dolazak poznatih boraca u MMA verziji. Borac i organizator Denis Stojnić je zahvalio prisutnim na pomoći u organizaciji te najavio da se maksimalno sprema za borbu protiv Rica Rodrigueza.

"Treniram žestoko, tri puta dnevno. Nadam se da ću se dobro spremiti i pobijediti svog protivnika, što bi značilo i moj povratak u UFC. Žao mi je što ista ova manifestacija nije održana prošle godine, ali je izostala podrška političkih struktura", rekao je Stojnić, čiji će brat Dado također nastupiti kao borac na takmičenju. Njihov otac, Zdravko Stojnić, naveo je kako se nada da će sve proteći na visokom nivou, te da će gledaoci uživati u borbama.

Na pres-konferenciju je došao i poznati borac Errol Zimmerman, koji je istakao zadovoljstvo što će učestvovati na turniru koji organizuje njegov prijatelj Denis Stojnić. "Lijepo mi je u Sarajevu i sretan sam što sam dio ove priče", poručio je Zimmerman.

Spektakl će biti održan 15. jula u Skenderiji.