sport
26

Sutra počinje spektakl: Predstavljeni borci za "Sarajevo Fight Night 2"

Piše: O. T.
Sraajevo Fight Night 2 (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Danas je u Hotelu Hollywood na Ilidži obavljeno zvanično vaganje i predstavljanje boksera za ''Sarajevo Fight Night' 2 '' koji će se održati sutra u Domu Mladih sa početkom u 19:30 sati.

Ovo je drugi put da je Sarajevo domaćin ovakvog događaja kojeg organizuje "Kamp sport Peljto". Voditelj današnje press konferencije, ali i sutrašnjeg događaja je poznati bh. glumac i šoumen Dragan Marinković Maca.

"Ponosan sam što su svi borci koji dolaze iz Kantona Sarajevo završili jako kvalitetne pripreme i već tri mjeseca su se spremali da bi sutra pokazali najbolje kako bismo svi uživali u bosku", istakao je organizator "Sarajevo Fight Night 2" Mensur Peljto.

Bivši bosker izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska boksera iz Mađarske koja spada u svjetski vrh u amaterskom boksu. "Zadovoljan sam što će ovdje biti i reprezentativci iz Mađarske, zemlje koja spada među najboljih pet zemalja u svijetu amaterskog boksa, a borit će se protiv naših boksera", dodao je Peljto.

Glavna borba večeri bit će između Irme Balijagić (60 kg, BiH) i Mirjane Vujić (61.5 kg, Njemačka) i to je ujedno borba za titulu prvaka svijeta po WBF verziji. Borba će biti vođena u 10 rundi po dvije minute.

"Čast mi je što sa takvim borcem radim meč i što se borim za titulu Svjetskog prvaka. Nadam se da će publika biti zadovoljna", kazala je Mirjana Vujić, a prisutnima se obratila i naša Irma Balijagić.

"Zahvaljujm se Mensuru Peljti koji me pozvao da se borim na ovoj manifestaciji i što u svom gradu imam prilku boriti se za titulu. Sretno svim takmičarima", riječi su Irme Balijagić.

Pored borbe večeri večeri najbolji okršaji u ringu očekuju se između Memnuna Hadžića (111 kg, BiH) i Dražena Janjanina (100 kg, BiH) koji je stigao kao zamjena za Aleksandra Aksentijevića iz Srbije, te Edina Puhala (95 kg, BiH) i Branislava Plavšića (91 kg, Srbija) koji je stigao kao zamjena za Diallo Alija iz Gvineje.

Bitno je istaknuti da se Hadžić i Janjanin bore za Interkontinentalnu titulu po WBF verziji, a zanimljiva borba bit će i ona između Marino Goleša (107 kg, Hrvatska), aktuelnog šampiona svijeta po WBF verziji i Muhammeda Alija Durmaza (Njemačka).

Prije profi borbi na progamu je amaterski boks, a ovo je raspored borbi:

Amaterski boks:

  1. Urban Ferenc (102 kg, Mađarska) - Samir Begić (105 kg, BiH), 3 runde po 3 minute
  2. Daniel Ćutak (77 kg, Mađarska) - Ali Jež (78 kg, BiH), 3 runde po 3 minute
  3. Hamori Adam (85 kg, Mađarska) - Adnan Halilović (84 kg, BiH), 3 runde po 3 minute
  1. Benke Sara (Mađarska) - Merima Bašić (BiH), 4 runde po 2 minute
  2. Adnan Žilić (BiH) - Mirza Begić (BiH), 4 runde po 3 minute

Profi boks:

  1. Dražen Janjanin (100 kg, BiH) - Memnun Hadžić (111 kg, BiH), 10 rundi po 3 minute (borba za Interkontinentalnu titulu po WBF verziji)
  2. Marino Goleš (107 kg, Hrvatska) - Muhammed Ali Durmaz (Njemačka), 6 rundi po 3 minute (Goleš je aktuelni šampion svijeta po WBF verziji)
  3. Branislav Plavšić (91 kg, Srbija) - Edin Puhalo (95 kg, BiH), 10 rundi po 3 minute (Puhalo brani titulu Interkontinentalnog šampiona po WBF verziji)
  4. Irma Balijagić (60 kg, BiH) - Mirjana Vujić (61.5 kg, Njemačka), 10 rundi po 2 minute (Meč večeri, borba za Svjetskog prvaka po WBF verziji)