Potvrdili doktori
42

Supruga tragično preminule zvijezde NHL-a u šoku: Nadala sam se da će mi reći drugi razlog

D. P.
Porodica Hayes (Foto: Instagram)
Porodica Hayes (Foto: Instagram)
Kristen Hayes, udovica popularnog NHL igrača Jimmyja Hayesa, šokirana je nakon obdukcije i toksikoloških nalaza nakon smrti muža.
Američke medije i sportsku javnost krajem augusta šokirala je vijest o iznenadnoj smrti Jimmyja Hayesa, popularnog hokejaša koji je tokom karijere igrao za brojne klubove u najjačoj ligi svijeta poput Chicaga, Floride, Bostona i New Jerseya.

Porodica preminulog sportaša je u petak dobila toksikološki izvještaj doktora u Massachusettsu. Suprugu Kristen šokiralo je to što je u organizmu imao kokain i fentanil, koji su prouzrokovali smrt u 31. godini.

"Bila sam u potpunosti šokirana. Sigurna sam bila da nema veze s drogom i očekivala sam da je u pitanju srčani udar ili nešto slično. Nikako mi nema smisla i zbog toga mi je teško. Nadala sam se da će reći drugi razlog kada su nazvali", rekla je Kristen za The Boston Globe.

Doktori su potvrdili da je uzrok smrti akutno trovanje kombinacijom fentanila s kokainom.

Otac Kevin Hayes poručio je kako je osjetio promjenu u ponašanju sina prije godinu i po nakon što je doživio nezgodnu povredu. Počeo je konzumirati lijekove protiv bolova i počeo je savjetovati sina da ide na rehabilitaciju.