SP u Halmstadu
170

Stonoteniserke BiH protiv Portugala ostvarile šestu pobjedu u nizu

Klix.ba
Stonoteniserke BiH
Stonoteniserke BiH
Stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja sa pobjedama na 54. Svjetskom prvenstvu koje se održava u Halmstadu.

U nokaut-fazi borbe za plasman u B diviziju, naše djevojke su danas ostvarile pobjedu nad Portugalom od 3:2 i tako ostale u utrci za 49. mjesto.

Kapiten reprezentacije Emina Hadžiahmetović igrala je u velikom stilu i ostvarila obje pojedinačne pobjede, dok je trijumf "Zmajicama", potvrdila Snežana Marković, koja je i jučer protiv Gvatemala (3:2) imala težak zadatak da u posljednjem meču rješava sudbinu pobjednika.

"Djevojke su bile sjajne. Portugalke su jučer odmarale, a mi smo imale težak meč u pet duela protiv Gvatemale. Ipak, to se nije osjetilo na igri, a Emina se pokazala kao pravi kapiten", riječi su trenerice Amele Hadžiahmetović Mujezinović iz Halmstada.

Naše djevojke večeras od 19 sati protiv Indonezije. Naše djevojke su nakon šest uzastopnih pobjeda osigurale najmanje 52. mjesto na Svjetskom prvenstvu, što je sjajan rezultat.

"Bila sam po velikim pritiskom jer sam znala da moram dvije partije dobiti, ali sam se na kraju skoncentrirala i pokazala šta znam", kazala je Emina Hadžiahmetović.

Podsjetimo, naše najbolje djevojke su u prvom kolu sa 1:3 poražene od Velsa, da bi u narednih šest susreta ostvarile šest pobjede, protiv Šri Lanke sa 3:1, nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe) i Maldivima sa 3:1, Norveškom sa 3:0, te sa po 3:2 nad Gvatemalom i danas protiv Portugala.