sport
2

Stojnić u subotu protiv Rodrigueza: Pobjedu ću posvetiti Muhidinu Pivodiću

Klix.ba
Na borilačkoj manifestaciji "Bosnian Fight Championship", koja će se u subotu održati u sarajevskom Domu mladih, Denis Stojnić će se boriti sa bivšim UFC američkim borcem Riccom Rodriguezom, koji će zamijeniti povrijeđenog Eddieja Sancheza.
"Nezgodno je što je do Sanchezove povrede došlo nekoliko dana prije manifestacije. Sada moram sa trenerima pripremati taktiku za drugog protivnika. Rodriguez je trenutno u boljoj formi od Sancheza, tako da ću imati puno teži zadatak", kaže Stojnić.

Inače, Rico Rodriguez, ima ugovor sa FFC-om i nakon borbe u Zagrebu borit će se u Skoplju.

"Čuo sam se sa Denisom Stojnićem i nisam imao ništa protiv da Rodriguez radi sa njim. Ja sam planirao da taj meč bude u sklopu FFC-a. Inače, nova sezona FFC krenut će naredne godine i to najvjerovatnije iz Sarajeva, a planirano je da Denis nastupi na pet manifestacija", kaže Orsat Zovko, vlasnik Fight Channela i prvi čovjek FFC-a.

Ovu informaciju potvrdio je i Stojnić te dodao da mu je čast što će u budućnosti sarađivati sa Zovkom.

Inače, Stojnić je odlučio da borbu posveti Muhidinu Pivodiću, policajcu koji je 31. decembra prošle godine ubijen dok je osiguravao crkvu u Reljevu.

Učešće na ovom turniru osim Rodrigueza potvrdili su između ostalih Gzim Selmani, Ajlin Ahmić, Gurhan Degirmenci, Casey Green,... Publika će moći vidjeti i bh. borce Darija Kadića, Adisa Dadovića i Bojana Bekonju, a Dado Stojnić je zbog povrede otkazao nastup.

Zanimljivo je da je nedavno FOX Sports objavio listu 20 najkrvavijih borbi u historiji UFC-a, a okršaj Denisa Stojnića i Stefana Struvea zauzeo je sedmo mjesto.