sport
856

Srebrna i dvije bronzane medalje za bh. plesače na Svjetskom prvenstvu u showdanceu

Klix.ba
Na IDO Svjetskom prvenstvu u showdanceu za sve starosne kategorije, koje je održano od 23. do 28.novembra 2015. godine u Rizi (Njemačka) učestvovalo je 2.100 takmičara iz 20 država, a plesači iz Bosne i Hercegovine su ostvarili vrhunske rezultate.

Elvedin Šiljdedić iz Plesnog kluba ''Virus'' Bihać je vicešampion svijeta u seniorima, a Sara Rizvić iz istog kluba osvojila je treće mjesto u seniorskoj konkurenciji kao i bronzani Elvedin Šiljdedić i Adna Kujundžić.

Reprezentaciju su pored PK ''Virus'' Bihać činili UPK Tuzla, PK ''Gemma'' Banja Luka i PK ''Point'' Banja Luka. Sportski moderni plesovi su veoma popularni u svijetu i kod nas. Bosna i Hercegovina je ove godine u sudijskom panelu imala i svog sudiju, Melihu Jahić. Reprezentaciju je činilo 90 takmičara. U ukupnom poretku reprezentacija BiH je osvojila šesto mjesto po broju osvojenih medalja.

"Podsjećamo da je Savez modernih plesova u BiH jedini registrovani plesni savez modernih plesova u BiH i uspješno već nekoliko godina zaredom predstavlja BiH na evropskom i svjetskom nivou. Showdance je sigurno naša najkvalitetnija disciplina i ujedno želim da čestitam svim trenerima i takmičarima reprezentacije na istorijskim podvizima, s obzirom na uslove u kojima radimo i postižemo gotovo redovno vrhunske rezultate", ističe predsjednik Saveza Velibor Srdić.

Plasmani polufinalista i finalista na SP u showdanceu u 2015.godini:

Seniori: Solo žene, 3. mjesto Sara Rizvić (PK''Virus'' Bihać) i 7.mjesto Adna Kujundžić (PK''Virus'' Bihać), Ženski parovi, 5. mjesto Sara Rizvić i Ilvana Smajić (PK''Virus'' Bihać), Male grupe, 5. mjesto PK''Virus'' Bihać,

Solo muškarci, 2. mjesto, Elvedin Šiljdedić (PK''Virus'' Bihać), Mješoviti parovi, 3. mjesto Elvedin Šiljdedić i Adna Kujundžić (PK''Virus'' Bihać), Formacije, 6. mjesto PK''Virus'' Bihać.

Juniori: (12-15 godina) Solo muški, 11. mjesto Samir Jušić (PK ''Virus'' Bihać), Parovi, 10. mjesto Vedrana Grbić i Tamara Đaković (PK''Gemma'' Banja Luka).

Djeca (do 11 godina) Parovi, 11. mjesto Farah Jušić i Ivona Murk (PK''Virus'' Bihać), Formacije, 10.mjesto PK ''Virus'' Bihać.

Svi rezultati mogu se pronaći na stranici Svjetske plesne organizacije (IDO) http://www.ido-dance.com/ceis/ido/results/calendar/2015_678.html