U Ulcinju
0

Sportski novinari iz BiH osvojili drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu u nogometu na pijesku

E. B.
Sportski novinari iz BiH osvojili su drugo mjesto na turniru "Pro Beach Soccer" u Ulcinju.

Ovaj turnir predstavlja Balkansko prvenstvo u nogometu na pijesku za sportske novinare, a organizuje se već drugu godinu za redom, pod pokroviteljstvom Turističke Organizacije Ulcinj, kao i Opštine Ulcinj.

Bh. novinari su u polufinalnoj utakmici savladali domaćina Crnu Goru sa 5:4, dok su u finalu poraženi od selekcije Albanije sa 2:0, te nažalost nisu uspjeli odbraniti titulu od prošle godine.

Našu zemlju predstavljali su novinari iz Sarajeva, Bihaća, Tuzle, Mostara, Banje Luke...

Fenomenalna organizacija, druženje, dobar nogomet na prelijepim plažama Ulcinja i vrhunska organizacija potvrdili su još jednom da među sportskim novinarima vlada sjajna atmosfera.

Nastup novinara na 2. internacionalnom turniru u Ulcinju podržali su generalni sponzor Mozzart, kao i Grad Sarajevo, odnosno gradonačelnica Benjamina Karić, te gradski vijećnik Vedad Deljković.

Za narednu godinu organizatori najavljuju još masovniji turnir, kao i to da će se, vjerovatno, mečevi igrati na Maloj plaži, što je ideja bila i ove godine, ali iz tehničkih razloga ova realizacija za 2022. godinu nije bila izvodljiva, posebno zbog nestabilnih vremenskih prilika.