Sljedeće igre u Tuzli
0

Sportske igre mladih u Bihaću okupile 1790 dječaka i djevojčica

Klix.ba
Nakon takmičenja u Konjicu, Zenici, Goraždu i Sarajevu, BH Telecom Sportske igre mladih su 7. i 8. jula održane u Bihaću. Čak 1790 dječaka i djevojčica iz Cazina, Bihaća, Bosanske Krupe, Ključa i Bosanske Dubice bili su učesnici najljepše sportske priče u Bosni i Hercegovini. Nakon kraćeg odmora, Igre nastavljaju svoj put prema Tuzli.

Ovog vikenda, uprkos velikim vrućinama, takmičenja u gradu na rijeci Uni su odigrana prema planiranom rasporedu. Igre su počele u subotu u 8:00 sati u Sportsko-rekreativnom centru Stens, a zanimljivo je bilo i OŠ Harmani 2, gdje su se najmlađi učesnici zabavljali u igri između dvije vatre.

U ovoj popularnoj igri, koju u Krajini nazivaju i graničari, pobijedila je ekipa "Prekounje" i tako osigurala put na veliko finale. Mjesto dobrog sportskog druženja u Bihaću bila je i dvorana Luke te dvorana Mješovite elektrotehničke škole, gdje su odigrane odlične odbojkaške, košarkaške i rukometne utakmice. Pobjednici, muška košarkaška ekipa Bosna XXL je tim koji je pokazao veliko košarkaško umijeće.

Dječaci u kategoriji 2000. godište i mlađi su na malonogometnim terenima izazvali najviše pažnje i pokupili simpatije publike. Finalni meč su igrali NK Ključ iz Ključa i NK Bišćani iz Bihaća, a pobjedu su odnijeli domaćini. Strijelac jedinog pogotka Edin Tutić je rekao da je utakmica bila teška i da mu je drago što njegov tim putuje na veliko finale u Sarajevo: "Mi smo imali malo više sreće, čestitam protivnicima na odličnoj igri". Iako tužan zbog izgubljenog meča, kapiten tima iz Ključa Armin Šljivar je istako: "Lopta je okrugla, ali se nadamo da ćemo iduće godine mi biti putnici za Sarajevo" te je srdačno čestitao protivnicima na pobjedi.

Na rukometnim mečevima u dvorani Elektrtotehničke škole, mališane je posjetio i gospodin Jasmin Hošić, pomoćnik načelnika Općine Bihać. "Sa zadovoljstvom i ove godine dajemo punu podršku Sportskim igrama mladih i sigurni smo da ćemo i u budućnosti biti partneri ovog, ali i sličnih projekata", istakao je Hošić te dodao da je organizacija takmičenja odlična i da je djeci potrebno što više sportskih aktivnosti.

Nakon kraćeg odmora, igre nastavljaju svoj put prema Tuzli, gdje se takmičenje održava 15. i 16. jula, a već naredni dan, 17. jula, najljepša sportska priča desit će prvi put i u Gradačcu.