sport
101

Solazur & Buena Vista vode na utakmicu Irska - BiH

Nakon uspješno organizovanog putovanja na Kipar, gdje smo bodrili naše fudbalske Zmajeve, Solazur & Buena Vista Vas vode u Irsku, na posljednji okršaj za plasman na EURO2016 u Francuskoj, saopšteno je iz ove turističke agencije.

Nakon što su u nedjelju izvučeni parovi baraža, u agenciji Solazur & Buena Vista su neumorno tražili najbolje načine kako bi bh navijačima obezbijedili da uz najpovoljnije uslove gledaju fudbalsku selekciju BiH u Dublinu.

Za sve one koji žele prisustvovati revanš utakmici baraža u Dublinu, organizovan je direktan charter let iz Sarajeva 15.novembra, sa polaskom u jutarnjim satima. Dublin je glavni i najveći grad Republike Irske, a ovu spektakularnu utakmicu ćemo gledati na fascinantnom stadionu Aviva, koji ima kapacitet 51.700 sjedećih mjesta, od kojih je za naše navijače rezervisano 2500 mjesta. Smještaj će biti organizovan u Hotelu Ibis 3* gdje cijena aranžmana iznosi 899 KM plus takse, Hotelu Clayton Ballsbridge 4* za 1099 KM plus takse, te hotelima The Morgan 4*, Hilton 4* ili Radisson Blue 4* po cijeni od 1199 KM plus takse. Povratak u Sarajevo je planiran u utorak 17.novembra u popodnevnim satima. Više informacija možete pronaći na stranici Solazur & Buena Vista.

"Za ovu utakmicu očekivano vlada veliko interesovanje, te smo za prva dva dana prodaje popunili 50% kapaciteta. U ovom slučaju smo vremenski ograničeni zbog procesa viziranja pasoša, te predlažemo svima koji su eventalno planirali putovanje u Irsku, da se prijave već u toku ove sedmice i rezervišu svoje mjesto. Znamo da za većinu građana BiH ovaj aranžman nije povoljan međutim dužina leta i izuzetno skupi hoteli u Dublinu diktiraju ovakve cijene na tržištu. Moguće je individualno pronaći i neke jeftinije kombinacije letova iz okolnih zemalja, ali brojni zahtjevi naših klijenata su nas naveli da organizujemo direktan charter let iz Sarajeva, bez dodatnih presjedanja i troškova", navodi se u saopštenju.

Ono što je najvažnije za građane Bosne i Hercegovine jeste, da je Turistička agencija Solazur & Buena Vista uspjela obezbijediti pojednostavljenu proceduru viziranja pasoša za sve putnike, bez potrebe ličnog pojavljivanja u ambasadi Republike Irske u Ljubljani. Viza za bh građane je BESPLATNA, sa BiH pasošem koji minimalno vrijedi 6 mjeseci od dana povratka, tj. do 17. maja 2016. godine.

Putnici trebaju popuniti formular