sport
0

Slišković: Koševo je uklet stadion

Klix.ba
Selektor reprezentacije BiH Blaž Slisković nakon utakmice protiv Danske otvorio je dušu novinarima te, između ostalog, izjavio da je Koševo uklet stadion.

U izjavi za Oslobođenje, Slišković nije govorio samo o utakmici sa Dancima, već i nekim drugim stvarima.

Prvo se osvrnuo na remi sa Dancima: "Danci su se, objektivno, zasluženo plasirali na EP. Pokazali su u ovoj utakmici svoju snagu. Igračima se ne može ništa zamjeriti, pružili su svoj maksimum, ali očito je da je psihološki pritisak odlučio utakmicu. Pojedini igrači su izgorili u želji za pobjedom. Uspjeli smo se vratiti nakon primljenog gola, ali u drugom poluvremenu nismo imali organizaciju igre jer neki igrači nisu ispoštovali ono što smo se dogovorili. Zatajili smo na taktičkom planu."

Ipak, Slišković smatra da ne treba brinuti, uprkos propuštenoj šansi: "Reprezentacija je pokazala da ima karakter i da se na nju može računati i u budućnosti. Igrači su plakali u svlačionici, što pokazuje koliko vole ovu zemlju i reprezentaciju." Zatim je rekao i ovo: "Moram da upitam gdje su sada čelni ljudi Saveza? Izuzev Ahmeda Pašalića, koji je sve vrijeme bio uz nas, niko nije došao da bude sa ekipom kad nam je teško. A, kad smo pobijedili Norvešku i Dansku, svi su trčali da nam čestitaju."

I na kraju, Slišković je konstatovao: "Koševo je, definitivno, stadion koji nam ne donosi sreću. Čini mi se kao da je uklet."