Skijanje
0

Prevent sponzor skijašice Elvedine Muzaferije

Sarajevo-x.com
Višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine u skijanju dvanaestogodišnja Elvedina Muzaferija potpisala je sponzorski ugovor sa Preventom BH. Mladoj Visočanki Prevent će osigurati novu opremu neophodnu za predstojeću sezonu. Oprema uključuje šest pari skija, štapove, pancerice i odgovarajuću torbu.

Elvedina Muzaferija ne poznaje poraze u posljednje četiri godine.

"Zahvaljujem se Preventu na donaciji opreme i trudiću se da u predstojećoj sezoni opravdam ukazano povjerenje", izjavila je mlada nada bh. skijanja nakon ceremonije potpisivanja ugovara koji je u potpisao njen otac Nihad Muzaferija.

"Prevent grupacija pruža podršku mladim i talentovanim ambasadorima Bosne i Hercegovine. Oni se nalaze među sportašima, umjetnicima i muzičarima. Oni se nalaze u osnovnim i srednjim školama. Prevent želi biti njihov partner u odrastanju i nastojanju da ostvare svoje snove kroz postizanje rezultata vrijednih divljenja", izjavio je Kenan Nalbantić, član Uprave Prevent BH.

Odlična učenica šestog razreda, Elvedina Muzaferija, za razilku od većine svojih vršnjaka, skori ljetni odmor će provesti u pripremama za sljedeću skijašku sezonu. To uključuje i odlazak na pripreme u Austriju krajem juna gdje će isprobati novu opremu.

"Elvedinin pristup školi i sportu je primjer za sve mlade. Drago nam je da možemo biti uz nju dok ide ka osvajanju novih trofeja", istakao je Nalbantić.

Prošle godine u okviru izbora društveno odgovorne kompanije Dobro '10, Prevent je dobio priznanje za korporativnu filantropiju. Ova kompanija nastavlja da podržava projekte koji promoviraju obrazovanje mladih kao pokretača razvoja društva. Prevent je jedan od glavnih donatora Fondacije Hastor koja stipendira školovanje 950 mladih iz cijele BiH, saopšteno je iz ove grupacije.